main menu

DNS en Fallback op mail

Standaard op al onze webservers

Waspin heeft haar netwerk en diensten zo ingericht dat verstoringen minimale invloed hebben op de bereikbaarheid van uw website en de ontvangst van uw e-mail.

Secondary DNS

Veel hostingproviders hebben de primary en secondary DNS servers binnen één netwerk, of soms zelfs fysiek op één server staan. Indien het netwerk of de betreffende server onbereikbaar wordt, zullen DNS servers wereldwijd na een bepaalde periode (afhankelijk van de configuratie) de domeinnamen op desbetreffende server niet meer kunnen vinden. Het gevolg is dat ze deze domeinen uit hun zogenaamde cache verwijderen. Hierdoor komen uw e-mails niet meer aan (ook niet op een fallback mailserver).

Zodra de storing bij dergelijke hostingproviders is verholpen, kunt u nog enkele uren hinder ondervinden. Dit komt, omdat alle DNS servers wereldwijd weer opnieuw op de hoogte gesteld moeten worden dat de domeinnamen op de betreffende server weer bereikbaar zijn. En niet alleen uw website is daarmee langdurig uit de lucht, maar ook uw mail is in die periode onbezorgbaar.

Waspin heeft ervoor gekozen om risico's zo ver mogelijk terug te dringen. Zo maken we gebruik van verschillende top-level domain (TLD) nameservers, mocht onverhoopt een DNS rootservers van een TLD onbereikbaar zijn. Daarnaast is de secondary nameserver ondergebracht in een ander datacenter. Indien een server of netwerk uitvalt, blijft de DNS beschikbaar en bekend in de wereld. Uw website is daarmee direct weer beschikbaar, zodra de storing is hersteld. En is de tussentijd wordt de e-mail omgeleid naar de fallback mailserver.

Fallback mailserver

Mocht er onverhoopt op onze webservers een storing optreden, dan zal de fallback mailserver alle e-mail tijdelijk afvangen, bewaren en binnen enkele minuten nadat de storing is verholpen, alsnog afleveren. Op deze manier biedt Wapin een extra zekerheid op de aflevering van uw e-mail.

Meer infomatie gewenst? Neem dan contact met ons op.