main menu

Datacenter en netwerk

NedZone: High-end datacenter

Binnen het NedZone datacenter te Steenbergen maak Waspin Internet gebruik van het netwerk NedZone Internet B.V. (AS25459). Op deze zeer degelijke en betrouwbare locatie bieden wij de volgende diensten aan:

 • Shared hosting;
 • Reseller hosting;
 • Dedicated hosting;
 • Co-locatie;
 • Mail fallback.

Datacenter

NedZone bevat alle benodigde faciliteiten en alle apparatuur is volledig opgezet in minimaal een N+1 configuratie (what you need + 1). Enkele faciliteiten binnen het datacenter zijn:

 • betrouwbare glasvezelverbindingen;
 • luchtstroom aircoverhoogde datavloer: Gebruik wordt gemaakt van het Cold Corridor principe. Koude lucht wordt door de airconditioners onder de verhoogde datavloer gebracht. Doordat de lucht enkel naar de warme gangen kan stromen via de serverkasten, wordt zo een optimale koeling voor de servers verkregen;
 • N+1 UPS systeem met diesel aggregaat: De UPS-en hebben voldoende vermogen om het datacenter 30 minuten van stroom te voorzien. Bij stroomuitval zal het UPS systeem de stroom voorziening overnemen. Als de stroom langer dan 2 minuten wegblijft wordt automatisch de diesel-aggregaat gestart. Er is voldoende diesel voorraad voor 48 uur en contracten voor levering van extra diesel binnen 4 uur. Dit zorgt voor een continuïteit in de spanningsvoorziening;

  Realtime weergave van Stroom uitgaand (voltage)
  Stroom uit UPS
   
 • N+1 uitgevoerde vloer-airco met luchtbevochtiging: De serverruimte beschikt over een goede klimaatbeheersing, die bereikt wordt door een N+1 uitgevoerd airco systeem. Deze systemen kunnen onafhankelijk van elkaar draaien. Zodoende kan de temperatuur en luchtvochtigheid ideaal afregelen. De temperatuur en luchtvochtigheid worden 24/7 in de gaten gehouden door een monitoringsysteem. Zo blijft de temperatuur op de datavloer te allen tijde op een ideaal niveau (21°C ± 2°C) en wordt de relatieve vochtigheid op 50% ± 10% gehouden. Beide worden constant bewaakt door het Building Management System (BMS);

  Realtime weergave van temperatuur lucht-aanvoer
  Temperatuur
   
 • A+B feed stroomvoorziening: Alle 19" kasten kunnen voorzien worden van 2 door UPS-en geschieden stroomvoorzieningen;
 • VESDA: Een brandmeldsysteem dat zeer alert reageert. Een Very Early Smoke Detection Apparatus (VESDA) is in elke ruimte ge´nstalleerd. Deze bijzonder gevoelige rook detectoren zijn verbonden met het Building Management System (BMS) dat continu in de gaten gehouden wordt. Hierdoor wordt brand in een zeer vroeg stadium gedetecteerd;
 • 24/7 beveiliging: Het datacentrum wordt 24 uur per dag, 7 dagen per week beveiligd door een CCTV camera systeem. Tijdens kantooruren is er altijd personeel aanwezig binnen het datacenter. Verdere beveiliging wordt gewaarborgd door een geavanceerd alarm systeem dat automatisch wordt uitgeschakeld bij het aanmelden met een persoonlijke pincode. Bij het aanmelden wordt het alarmsysteem in de zone's waarvoor u bent aangemeld uitgeschakeld, na het afmelden bij de ingang wordt het alarmsysteem weer geactiveerd;
 • Toegangscontrole: De toegang tot het datacenter is beveiligd door middel van een electronisch toegangspassysteem. 24 uur per dag, 7 dagen per week hebben wij toegang tot onze servers.

Waspin Internet netwerk

Wij maken zelf op layer 2 niveau (switching) enkel gebruik van HP ProCurve 2626 switches, welke tevens over een redundante uplink beschikken.

Beschikbaarheid

Het gehele netwerk is zo opgebouwd dat wij u een 99,9% netwerk uptime garantie kunnen aanbieden.

Redundante verbindingen

NedZone beschikt over meerdere verbindingen naar het Internet. Mocht een verbinding uitvallen, dan wordt het verkeer omgeleid:

Peering


Transit

 • 100Mbit Abovenet
 • 100Mbit Teleglobe
 • 100Mbit NTT-Verio

euNetworks te Amsterdam Zuid

De secondary fallback mailserverdiensten (fallback2.waspin.com), secondary DNS (ns2.waspin.com) en backup zijn ondergebracht in euNetworks op het ProServe (AS21155) netwerk te Amsterdam. Op deze manier maken wij gebruik van 2 verschillende netwerken (ProServe / NedZone) welke geografisch ook nog eens ongeveer 90km van elkaar gescheiden zijn.

Netwerk

Het ProServe netwerk is opgebouwd uit bijzonder hoogwaardige apparatuur, er is binnen het euNetworks datacenter gekozen voor twee Cisco 7609 switches die tevens op layer 3 niveau routeren en onderling verbonden zijn d.m.v. een 10 Gbit verbinding. Verder wordt er gebruik gemaakt van twee Juniper M10i routers (één geplaatst in het TelecityRedbus 2 datacenter en één in het TelecityRedbus 3 datacenter) waar diverse peering en transit verbindingen op aangesloten zijn, deze routers zijn onderling met elkaar verbonden d.m.v. een 1 Gbit verbinding en daarnaast zijn deze ook met de Cisco 7609 switches in het euNetworks datacenter verbonden d.m.v. elk een 1 Gbit verbinding. Het gehele ProServe netwerk is opgezet in een redundante opstelling. Zodra er zich een storing zou voordoen op een van de switches of routers, worden alle taken direct en volledig automatisch overgenomen door de andere switch of router, waardoor downtime minimaal zal zijn.

Telecity te Amsterdam West

De derde locatie is TelecityRedbus3, waar onze derde nameserver (ns3.waspin.eu) is ondergebracht op het netwerk IS (AS15879). Hiermee voldoet Waspin Internet aan de aanbevelingen van internet richtlijn: RFC 2182.Meer infomatie gewenst? Neem dan contact met ons op.

Datacenter

Om een indruk te krijgen waar uw website / resellerpakket / server is of wordt ondergebracht, hier enkele foto's van het datacenter.

website is of wordt ondergebracht, hier enkele foto's van het datacenter.

NedZone: hosting


Gebouw Serverruimte van NedZone te Steenbergen
Een van de gangpaden Serverruimte van NedZone te Steenbergen
Deel schakelkast voeding Serverruimte van NedZone te Steenbergen

euNetworks: fallback / sec. dns


Kasten voor servers Serverkasten